В Ужгороді актори Донецького драматичного театру покажуть виставу "Качка" (ВІДЕО)

Актори Донецького драматичного театру покажуть виставу “Качка” в Ужгороді 27 листопада. Її готують три тижні. П’єса для сімейного перегляду за твором “А хай то Качка копне!” польської драматургині. На репетиції трупи побували журналісти Суспільного.

Головна героїня вистави — качка. Її грає акторка Анна Ревізор: “Наша качка — колишня невдала балерина. Вона живе в курнику з курками, де її ніхто не розуміє, тому вона не має сенсу для життя, постійно шукає сенс. До неї приходить лис, і вони разом знаходять цей сенс. Ми багато дізнавалися про життя качок, багато психологічно продумували, чому їй погано, чому вона вийшла з цього стану, а потім зайшла. Вона в нас взагалі вийшла дуже різна, тобто десь вона дуже депресивна, а десь — дуже радісна”.

Оповідача у виставі грає Максим Філіпов. Актор каже: “Це така людина, що спостерігає за усім, що відбувається упродовж вистави, тобто він спостерігає за тваринами, він реагує на них і намагається повпливати й зробити з цього якусь сенсацію. Я не брав участь в казках до цього”.

Виставу “Качка” готують за твором “А хай то Качка копне!” польської драматургині. Розповіла виконувачка обов’язки художнього керівника Донецького академічного обласного драматичного театру Людмила Колосович. “П’єсу я знайшла в польської драматургині Марти Гушньовської, взяла в неї дозвіл. Це сучасна молода польська драматургиня. П’єса розкішна, смішна казка для сімейного перегляду. Я запросила на постановку головну режисерку Закарпатського обласного театру ляльок “Бавка” Наталію Орєшнікову”, — каже жінка.

Режисерка Наталія Орєшнікова розповіла Суспільному: “Мені цікаво, це прекрасний досвід тому, що до своєї команди я звикла, я знаю, що від них очікувати, тобто, як з ними працювати, а тут інші актори, до кожного свій індивідуальний підхід і це збагачує мій досвід”.

Виставу “Качка” актори Донецького драматичного театру покажуть о 12 годині 27 листопада.

Подробиці в сюжеті Суспільного:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу: