Як відбувається нічне патрулювання нацгвардійців в Ужгороді (ФОТО, ВІДЕО)

Військовослужбовці Нацгвардії щовечора охороняють громадський порядок в обласному центрі Закарпаття. Про це Суспільному розповів речник Нацгвардії в Ужгороді Олексій Куделя. В одному з таких патрулювань побували і журналісти Суспільного.

Військовослужбовиці 29 листопада о 20-ій годині патрулюють площу Петефі в Ужгороді. У людей перевіряють документи. Перехожий Микита Лищенко каже: “Під час війни це повинно бути, щоб уникнути терористичних загроз”.

Військовослужбовці Нацгвардії щовечора охороняють громадський порядок та запобігають правопорушенням. Артем — військовослужбовець Нацгвардії розповів Суспільному: “Наша мета — це виявлення кримінальних та адміністративних правопорушень. Щоразу буває по-різному: буває холодна зброя, наркотики. Це дуже така болюча тема для нас: їх ховають, де тільки можна. Буває й звичайне куріння та розпивання напоїв у громадських місцях. Холодна зброя буває дуже рідко. Але також виявляємо, знаходимо, вилучаємо. При вилученні викликаємо поліцію, а також викликаємо слідчо-оперативну групу”.

Патрулюють вулиці в містах Закарпаття нацгвардійці зі службовими собаками. Роман — військовослужбовець Нацгвардії пояснює: “Собаку використовуємо для того, щоб у разі, коли підозрюваний тікає, пес міг його затримати”.

Патрулювання військовослужбовці Нацгвардії проводять щодня, каже речник Нацгвардії в Ужгороді Олексій Куделя. “Вони покликані для того, аби забезпечити безпеку та порядок на вулицях. За останні три місяці спочатку осені завдяки нашим військовослужбовцям було попереджено та зупинено понад 350 адміністративних правопорушень”, — розповів речник.

За його словами, за три місяці військовослужбовці Нацгвардії затримали 29 підозрюваних у кримінальних правопорушеннях, переважно за крадіжки та збут наркотиків. Усіх затриманих передали представникам Національної поліції України.

Подробиці в сюжеті Суспільного:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу: