СБУ перевірила чоловічий монастир УПЦ (МП) на Закарпатті: знайшли нацистську символіку, проросійську літературу та «вчення» про сатанізм

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи, які проводила на території Свято-Миколаївського чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП). Понад 15 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування.

Правоохоронці знайшли велику кількість надісланих з москви агітаційно-пропагандистських матеріалів авторства російських діячів. На території єпархії СБУ виявила нацистську символіку та «вчення» про сатанізм.

У ході безпекових заходів знайдено символіку забороненої партії «ОПЗЖ» та брошури, в яких вихваляли російських загарбників у війні проти України.

Під час молебнів у монастирі продовжували згадувати патріарха рпц кирила гундяєва, який «благословив» російських військових убивати українців. Про це свідчать знайдені Службою безпеки України записки та тексти молитов.

Крім того, встановлено, що монастир отримував з росії літературу, в якій стверджувалося, що вакцини від Covid-19 можуть спричинити появу смертельних захворювань, мають негативний вплив на мозок, і навіть можуть змінити особистість людини.

Вилучені матеріали буде передано на відповідні експертні дослідження.
Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства.

Вкотре наголошуємо: у своїй діяльності СБУ діє виключно в межах Конституції України та діючого законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду.

Пресслужба УСБУ у Закарпатській області

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар