Ужгородський лікар звинуватив найбільшу мережу лабораторій області у співпраці з окупантами

Мережею поширюється відеозвернення лікаря Віктора Петрова, який офіційно заявляє про підозру лабораторії «Астра-Діа» у співпраці з Росією та зароблянні грошей на війні. Пан Петров закликає компетентні органи перевірити, на реагентах та обладнанні якого виробництва працює лабораторія.

Керівництво лабораторії відразу відреагувало на звинувачення та надало повний перелік техніки та реактивів, на яких працює: обладнання американського виробництва (система для проведення ПЛР у режимі реального часу CFX 96 Dх з сертифікацією CE-IVD, Biorad США тощо), а реагенти застосовуються корейські, австрійські і українські (тест-системи: Корея Seegene Inc; Австрія PhoenixDX, Україна Biocore (Біокор Технолоджі ЛТД), Німеччина QIAGEN.

«На початку війни «Астра-Діа» дійсно мала залишки реагентів російського виробництва, які закупляла виключно в українських дистриб’юторів так само, як і інші лабораторії та медичні заклади. Ми завжди маємо склад і залишки реагентів і працюємо до закінчення використання. Напряму з Росією ми ніколи не працювали», – йдеться у дописі.

Крім того, у дописі на фейсбук-сторінці лабораторії у відповідь на звинувачення В. Петрова у цинічному зароблянні на війні зазначено, що «Астра-Діа» створює та зберігає робочі місця і сплачує податки, підтримуючи економіку. До того ж, керівництво та працівники лабораторії постійно долучаються до благодійності, підтримуючи ЗСУ.

Навіть під публікацією самого В. Петрова його ж підписники негативно відгукуються про цей його вчинок. Та прямо говорять про проблеми у роботі його клініки та його підході до бізнесу.

Генеральний директор «Астра-Діа» коротко прокоментувала відео В. Петрова: «Це – звичайний наклеп. Так людина реагує на позов до суду за несплату боргу у майже 2 мільйони гривень, який має місце з часу співпраці лабораторії «Астра-Діа» та клініки «Prevention». Ми готові до будь-яких перевірок та відкриті для будь-якого спілкування. Щоправда, слово «наволоч» раджу опоненту залишити для себе».

Фото з лабораторії де вказано якими реагентами користується лабораторія Астра-Діа:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар