Три нові криті льодові майданчики побудують на Закарпатті. Що про це відомо

Замість знищеної льодової арени в Дружківці на Донеччині три нові криті льодові майданчики побудують на Закарпатті. Проєкт реалізують у межах програми розвитку хокею на Закарпатті спільно із Федерацією хокею України. Про це в в ефірі “Суспільне Спротив” повідомив керівник Федерації хокею України Георгій Зубко.

Докладніше про будівництво нових хокейних майданчиків та про розвиток цього виду спорту на Закарпатті Суспільному розповів президент Федерації хокею на Закарпатті Василь Ябрик.

“Наразі відомо, що одна з тренувальних арен буде в Ужгороді, інші міста ще досліджуються. Одним із основних критеріїв є інфраструктура, яка дозволить швидко реалізувати проєкти. Мета проєкту — накрити куполом майданчики, аби збільшити тренувальний процес з трьох-чотирьох місяців, які зараз є, на дев’ять. Це дасть змогу молодим хокеїстам повноцінно займатись цим видом спорту”, — розповів президент Федерації хокею на Закарпатті Василь Ябрик.

“В Ужгороді відкрили відділення хокею. Є два тренери, які займаються з дітьми. Набрали близько ста дітей віком від 6-ти до 14-ти років. Тренуються на відкритому майданчику в Ужгороді на стадіоні “Авангард”. У дітей є все, аби проводити змагання. Основна ціль — щоб діти змогли тренуватись 9 місяців. Протягом 12 років ми тренуємо дітей на відкритому майданчику. Перші покоління дітей, які зараз підросли і мають по 16-18 років, через відсутність ковзанки, тренуються у Словаччині”, — говорить Василь Ябрик.

Він також розповів, як змінився хокей від початку війни. “У нас був проєкт, коли ми хотіли релокувати обладнання з Дружківки, в яку прилетіла ракета. Частину обладнання ми отримали і забрали на відповідальне зберігання. Нам прийшла льодова машинка для прибирання снігу і освітлення. Мали також доотримати чилер. Через певні причини нічого не отримали і маємо таку ситуацію”, — розповів Василь Ябрик.

“Багато людей приїхало на Закарпаття з інших регіонів України. Діти і підлітки, які займалися в Харкові, Дружківці або в Краматорську також переїхали до нас з сім’ями. Багато з цих дітей також долучились до занять з хокею”, — каже президент Федерації хокею на Закарпатті Василь Ябрик.

Подробиці у сюжеті Суспільного:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу: