В Ужгороді працюють дві мобільні бригади соціально-психологічної підтримки (ВІДЕО)

Дві мобільні бригади соціально-психологічної підтримки працюють в Ужгороді. До складу однієї входять два фахівці: психолог і соціальний працівник. Мають автівку, аби оперативно дістатись на виклики туди, куди зручно людині, що постраждала від домашнього насильства. Послуги конфіденційні та безплатні! Проєкт реалізував Фонд ООН у галузі народонаселення “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”.

Черговий виклик і бригада соціально-психологічної підтримки мчить за вказаною постраждалою від домашнього насильства адресою в Ужгороді. Зустріч просто неба на нейтральній території. Психологиня та соціальна працівниця – фахівці у всеозброєнні готові допомогти. Варто додати. це той випадок, коли поліціянти, прибувши на виклик, самі зателефонували мобільній бригаді, що жінка потребує соціально – психологічної допомоги. Пані Алла погодилася розповісти свою історію, не показуючи обличчя. Тендітна жінка, мати двох неповнолітніх хлопчиків – а без сліз слухати те, що пережили – важко! В ефір іде обмежена інформація, тільки те, що дозволила постраждала.

Наразі в Ужгороді працюють дві мобільні бригади соціально-психологічної підтримки. Спеціалізована служба по реагуванню на домашнє насильство розпочала свою діяльність у квітні 2022 року завдяки проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”, у якому місто бере участь вже третій рік поспіль та сприяння ГО «Віра. Надія. Любов».

Понад 300 випадків за цей час відпрацювали обидві бригади. Крім Ужгорода, охоплюють 50 км зону навколо. Активно співпрацюють з поліцією та іншими соціальними службами громад. Найважче кажуть дівчата, завоювати довіру постраждалого, особливо, коли фахівці молоді це непросто, часто не серйозно сприймають на початку співпраці.

Не мовчати! Не миритися з насильством! Ні в якому разі! – радять фахівці мобільної бригади соціально-психологічної підтримки. Номера телефонів двох закарпатських мобільних соціально-психологічних бригад зараз можете бачити на екрані. Також можна знайти контакти на сайтах Ужгородської міської ради та «Розірви коло».

Подробиці в сюжеті М-Студіо:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу: