Поліцейські офіцери громади зможуть вести розслідування кримінальних проступків

Сьогодні, 24 лютого, у Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулася спільна нарада дізнавачів поліції та поліцейських офіцерів громади.

Під час зустрічі начальник відділу дізнання поліції області Петро Дідик розповів ПОГам про нові завдання, які найближчим часом чекають на них. Мова йде про реєстрацію кримінальних проступків, зібрання доказів у таких справах та їх подальше розслідування, аж до моменту скерування матеріалів кримінального провадження до суду. Тобто тепер поліцейські офіцери у своїх громадах мають повноваження на повноцінне реагування не лише на адміністративні правовопорушення, а й на кримінальні правопорушення.

«До кримінальних проступків належать умисне легке тілесне ушкодження, підробка документів, злочини пов’язані з наркотичними засобами без мети збуту, шахрайство у невеликих розмірах та багато інших, які за статистикою наразі становлять майже половину від загальної кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень» – зазначив Петро Дідик.

Перед тим як приступити до виконання таких завдань, ПОГи пройдуть відповідне навчання. В цьому їм допоможуть колеги, що безпосередньо відповідають за даний напрямок роботи. Таким чином поліцейські на своїх місцях зможуть повноцінно забезпечити громадянам усі правові послуги.

Про це інформує відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар