Виноградівцю, який закликав до захоплення державної влади, повідомили про підозру

На Закарпатті СБУ повідомила про підозру мешканцю області, який закликав до захоплення державної влади. Про це інформують на сторінці Управління СБ України в Закарпатській області.

Оперативники спецслужби викрили у Закарпатській області діяльність місцевого мешканця, який розхитував ситуацію в регіоні і закликав громадян до захоплення державної влади.

За даними слідства СБУ, до протиправної діяльності причетний 45-річний мешканець м. Виноградів. У спільнотах в мессенджерах, чоловік закликав громадян до повалення конституційного ладу в нашій державі шляхом масових актів непокори із застосуванням зброї.

Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу, а також до захоплення державної влади.

Наразі фігуранту провадження слідчими органів безпеки повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника проводилося під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар