Грип та ГРВІ на Закарпатті: епідемічний поріг у області перевищено на 11 відсотків

Епідемічний поріг на Закарпатті перевищено на 11 відсотків. Про це Суспільному повідомила головна епідеміологиня Закарпатської області Вікторія Тимчик.

“Минулого тижня таке перевищення складало 11%, хоча якщо взяти динаміку, то ми маємо таке невелике зменшення захворілих у межах 4%. щодо адміністративних територій, то на більшості території вони залишаються показники високі й перевищують епідемічний поріг, виняток складають тільки територіальні громади Берегівщини, Міжгірщини, Свалявщини, а також Хустщини, де епідемічні пороги поки не перевищені. Окремо можна виділити Тячівський район, де пороги перевищені на 129%, тобто за тиждень там звернулися за медичною допомогою через ГРВІ більше 1000 осіб”, — розповіла Вікторія Тимчик.

Жінка каже, ща здебільшого хворіють діти до 4 років, а також старше покоління 60+. “Найбільше госпіталізації через грип і ГРВІ є в Ужгород. Крім того, ми моніторимо захворюваність на COVID-19. Зараз ми спостерігаємо невеличку хвилю підвищеної захворюваності. Все ж минулого тижня ми побачили, що захворілих менше на 6%, на 30 випадків, тобто кількість захворілих не перевищили 500. Ми бачимо, що сформувався такий осередок, де більш підвищена захворюваність в межах Ужгородського району, це — Ужгородська, Оноківська, Баранинська, Дубриницька, Малоберезнянська , Перечинська територіальні бригади. Найбільше зараз завантажена Обласна клінічна інфекційна лікарня, станом на 9 берзня це було 52%, це більше 40 пацієнтів старшого віку потребували госпіталізації”, — ділиться епідеміологиня.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар