Заборона на лов водних біоресурсів на зимувальних ямах закінчилася

Як повідомляє закарпатський рибоохоронний патруль, строк заборони тривав з 1 листопада 2022 р. по 10 березня 2023 р.

Протягом вказаного періоду випадків загибелі та задухи риби не фіксувалось.

Місяць лютий характеризувався мінливою погодою. У першій половині синоптична ситуація визначалась дією антициклону, було хмарно з проясненням, без істотних опадів. З 17 лютого погоду області формував північний циклон. Відмічалась хмарна погода, із значними опадами у вигляді дощу та мокрого снігу у горах. Середньомісячні температури повітря по області складали від 2-6º тепла, а на високогір’ї – 4° морозу, що більше норми. Максимальні температури повітря на території області підвищувалися до 12º тепла. Мінімальна температура повітря знижувалася до 6-10° морозу, в середині місяця. Середня температура води 3-4 º тепла.

Внаслідок відносно теплої погоди – сніговий покрив спостерігався лише на високогір’ї, льодостав відсутній.

Водні біоресурси починають готуватись до особливо важливого етапу життєвого циклу – нересту. Про строки встановлення заборони на період весняно-літнього нересту риби та перелік дозволених місць для лову (добування) буде повідомлено згодом в засобах масової інформації.

З 15 лютого по 31 березня триває заборона на лов (добування) щуки у рибогосподарських водних об’єктах Закарпатської області на період її нересту.

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області функціонує телефонна «гаряча лінія» (098) 585-61-64. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар