Вершина ницості: ужгородські рейдери вимагають компенсацію витрат на невдалу, оборудку

Чесно кажучи, не так часто можна зустріти таке видатне нахабство. В Ужгороді ділки, які свого часу намагалися «віджати» чужу нерухомість, але зазнали фіаско, тепер намагаються отримати від жертв рейдерського «наїзду» якусь «компенсацію» за витрачені кошти.

Основна частина цієї історії відбулася ще у 2017-18 році. Тоді ужгородська підприємиця Олена Рада на публічному аукціоні придбала будівлю колишнього банку «Хрещатик» на вул. Льва Толстого. Потім вона провела реконструкцію приміщення і почала вести звичайну підприємницьку діяльність, переважно здаючи приміщення у оренду.

Аж раптом до орендарів навідався такий собі Андрій Володимирович Тракслер, який заявив, що відтепер орендну плату потрібно сплачувати йому, а вірніше його підприємству – ТОВ «СІРІУС ТРАНС». Мовляв, відтепер власником будівлі є саме він.

Зрозуміло, що законна власниця почала дізнаватися, на яких підставах самозванець вдався до таких заяв. І виявилося, що будинок був перереєстрований державним реєстратором К.Гребенюком, який працює… в Києві. А підставою для оборудки стала кримінальна справа проти особи… з Харкова. Котра не має жодного стосунку ані до Ужгорода, ані до будівлі, ані до її справжніх власників.

Потім, як водиться у шахраїв, будинок декілька разів перепродали між собою підставні фірми-прокладки, а у кінцевому рахунку його купив оцей самий «СІРІУС ТРАНС».

Пані Олена Рада звернулася до правоохоронців, слідчі шахрайську оборудку розкрили, відбулася низка судових розглядів, і в результаті усі права на нерухоме майно відновили за законною власницею, а дії по шахрайському переоформленню були скасовані.

Маємо перемогу справедливості, незаконні схеми викрито і скасовано?

Ніби так. Але як з’ясувалося, рейдери зупинятися не збираються. І тепер намагаються чогось досягти вже руками… правоохоронців. Тобто – закидають суди новими позовами. Через це слідчі вилучають у нотаріусів нотаріальні справи, накладають якісь заборони на користування будинком, викликають людей на допити тощо. І вже через три роки після відновлення справедливості знову розглядають справи про визнання права власності за «Сіріус Транс», тобто рейдерами.

З розмови з законними власниками ми дізналися, що, на їхнє переконання, рейдери заручилися підтримкою певних містечкових «олігархів» з чималим досвідом рейдерства нерухомості, адже в межах справи змінено адвокатів та здійснюється відвертий тиск з їхнього боку на суд та правоохоронні органи.

Хто за цим стоїть – здогадатися не важко. Адже юрист, що обслуговує «інтереси» шахраїв – той самий, що зазвичай вона співпрацює із Павлом Маєрчиком, депутатом міськради від медведчуківської партії ОПЗЖ. А от його зацікавленість нікого б не здивувала – за паном Маєрчиком вже цілий шлейф скандалів, пов’язаних із забудовами зелених зон та прибудинкових територій Ужгорода, знищенням історичної архітектурної спадщини, рейдерськими захопленнями готелів, магазинів та інших об’єктів, і навіть – нападами на журналістів. У тому, що впродовж останніх десятиріч Ужгород швидко втрачає своє історичне обличчя та певний шарм – чимала заслуга саме цього депутата-ОПЗЖиста.

І у даному випадку проглядаються вже знайомі схеми. Ба більше, у особистих розмовах із законними власниками адвокат рейдерів навіть не приховує, що її клієнти, наполягають на «компенсації збитків», які вони понесли від невдалої спроби захоплення чужої власності. І бажають отримати якщо не будинок на вул. Толстого, то хоча б якусь іншу нерухомість, яка належить Олені Раді чи її родині.

Ви можете собі уявити, що, наприклад, грабіжник, який вночі вдерся у ваш будинок, але був затриманий, вимагав відшкодування витрат на ломик, чорну маску та торбу, у якій він збирався виносити ваші гроші? Мабуть ні. А от «Сіріус Транс», його директор та адвокати – цілком можуть. І збираються, схоже, «псувати життя» законним власникам і надалі.

Отже, судова тяганина триває і, схоже, надалі вимагає пильної уваги з боку преси та суспільства.

При це повідомляє 0312.ua

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар


Додано один коментар.