У матчі УПЛ не зарахували гол "Миная" у ворота "Шахтаря": що відбулося

Лідер чемпіонату України, “Шахтар”, у матчі 24-го туру мінімально обіграв “Минай” – 1:0. Єдиний зарахований гол у матчі “Гірники” забили на 12-й хвилині, коли відзначився Лассіна Траоре. Однак на останніх секундах першого тайму “Минай”, найімовірніше, забив чистий гол у ворота “Шахтаря”. Але суддя Микола Балакін його не зарахував, що спричинило протести з боку гравців закарпатської команди. Про це пише Суспільне Спорт.

Після гри представники “Шахтаря” визнали, що гол був, а “Минай” у своїх соцмережах навіть “зафіксував” підсумковий рахунок 1:1.

Та оскільки гол не було зараховано, гра завершилася з рахунком 1:0. Ця перемога дозволила “Шахтарю” зберегти 5-очковий відрив у таблиці від найближчих переслідувачів з “Дніпра-1”.

Турнірна таблиця УПЛ після матчів 3 травня: топ-3

“Шахтар” — 59 очок (24 матчі), 57:17 (різниця голів)

“Дніпро-1” — 54 (23), 52:19

“Зоря” — 49 (23), 48:28

Що сталося в епізоді?

У компенсований час першого тайму “Минай” розіграв штрафний удар, після якого м’яч відскочив до захисника Дмитра Нємчанінова. Той пробив у поперечину, від якої м’яч, ймовірно, опустився за лінією воріт.

На матчі “Шахтар” – “Минай” не працювала система VAR, тож суддя не мав змоги переглянути цей епізод. Зважаючи на кадр з телевізійної камери, м’яч повністю перетнув лінію воріт.

Епізод з незарахованим голом “Миная”. М’яч — у нижньому правому куті екрану. Скріншот: трансляція Setanta Sports.

Футболісти номінальних гостей апелювали до арбітра, вимагаючи зарахувати гол. Натомість Балакін одразу відправив команди на перерву, зафіксувавши рахунок 1:0 після першого тайму.

Як відреагували в “Минаї”

Президент клубу Валерій Пересоляк у заяві клубу наголосив: команда забила гол “за всіма правилами”. Та аносував виплату преміальних для футболістів “Миная” за підсумками матчу.

“Команда проявила характер, бійцівські якості та забила гол. Як мінімум після першого тайму рахунок мав бути 1:1. Ми знову змушені говорити не про футбол, а суддів, рішення яких вплинуло на фінальний результат”, — пояснив Пересоляк.
“Згоден, що у «Шахтаря» сильна команда, вони лідирують у чемпіонаті та близькі до чемпіонства в сезоні 2022/23. Але гра сьогодні складалась таким чином, що зарахуй арбітр наш чистий гол, після перерви команда б на адреналіні грала б на перемогу. І за бажанням, на мою думку, заслуговувала її”.

“Я задоволений діями наших гравців, подякував тренерському штабу і прийняв рішення, що команда за цю «поразку» отримає преміальні. Сподіваюся, це стане мотивацією для гравців і вони будуть демонструвати таку гру й надалі”.

На сторінках клубу в соцмережах звіт про матч також вийшов з підсумковим рахунком 1:1. Зокрема, у протоколі в дописі гол Нємчаніна на 45+1-й хвилині було зараховано.

“На жаль, за ці 1:1 один бал в актив нам не зарахують”, — йдеться в публікації.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар