На західних кордонах інтенсивність руху знизилася на 10 %: за тиждень затримано майже 90 порушників

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 505 тисяч осіб та 119 тисяч транспортних засобів. Інтенсивність пасажиро-транспортного потоку, у порівнянні з попереднім тижнем, зменшилася на 8 і 10 % відповідно.

За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 88 правопорушників. 76 з них намагалися незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску, ще 12 осіб спробували потрапити до сусідніх країн через діючі пункти перетину.

Інспектори в пунктах пропуску викрили 29 чоловіків призовного віку, громадян України, які намагалися під час виїзду за межі країни використати документи з ознаками підроблення (довідки, посвідчення, свідоцтва про народження дітей тощо). У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Ще 320 осіб отримали відмову у пропуску через державний кордон у зв’язку з відсутністю законних підстав.

Також прикордонники припинили спроби незаконного переміщення через кордон близько 4000 пачок сигарет, 1 пістолета, 1850 пігулок та 16 флаконів речовин наркотичної і психотропної дії. Виявили 1 транспортний засіб, який експлуатувався з порушенням чинного законодавства.

За вчинення правопорушень охоронці кордону притягнули до відповідальності майже 80 осіб, наклали штрафів на суму більше 102 тисяч гривень.

За звітний період оформили 426 автомобілів з гуманітарною допомогою.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар