Закарпатець Тарас Деяк розповів про оборону Бахмута

Про оборону Бахмута та його околиць бійцями “Карпатської Січі” розповів командир підрозділу Тарас Деяк в ефірі інформаційного дня “Суспільне.Спротив”. За його словами, наразі ЗСУ контролює близько 12-13% міста Бахмут.

“Весь приватний сектор у Бахмуті знищений артилерією. Тримати там оборону було неможливо, тож ми мусили відходити до багатоповерхівок. Всі ті заяви противника, що йому не вистачає снарядів — це все брехня. Кожного вечора він палить наші позиції фосфорними бомбами, щогодинно працює його крупнокаліберна артилерія”, — розповів Тарас Деяк.

За його словами, на флангах міста ЗСУ мають частковий успіх. “Вони вибили метри-кілометри важливі для нас. Бо це все ж таки логістика для міста, щоб ми спокійніше заїжджали з боєприпасами, з провіантом, і проводили евакуацію поранених і загиблих. В самому місті зараз пекло”, — розповів командир “Карпатської Січі”.

Про російських військових Тарас Деяк розповів: “Вони перемололи тут велику кількість своїх військових. Вони навіть поранених не забирають з поля бою. Їхні вбиті найманці валяються вулицями Бахмута”.

Як розповів Тарас Деяк, наразі з Бахмута можна евакуюватися.

“До нас прийшла жінка, вона на тачці привезла хлопця, у якого не було ноги. Ми йому надали допомогу. І питаємо: “Чому ти дотепер тут знаходишся?” Він каже: “Я не міг виїхати, бо тут моя мама залишалася. Вона щойно від ракети загинула”. Ми їх евакуювали”, — розповів військовий.

За його словами, у місті ще залишаються люди: “Сусід собачку вигулює кожен день. Він вже звик до обстрілів. Просто чекає: прилетить до нього у квартиру ракета чи ні”.

“Нам важко, але ми стоїмо, бо ми знаємо важливість нашої місії”, — підсумував командир підрозділу “Карпатська Січ”.

Подробиці в сюжеті Суспільного:

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар