Волонтери відремонтували екопункт у підніжжі Говерли

Екопункт під найвищою вершиною Карпат споруджений заповідником у 2004 році. І з того часу він постійно надає притулок туристам, які потрапили у негоду.

Однак, за майже 20 років дерев’яному будиночку і самому дісталося на горіхи від складних погодних умов та неохайних туристів – підлога практично зігнила, лавки та нари зруйнувалися, тут неодноразово виникали пожежі. Працівникам заповідника неодноразово доводилось підремонтовувати екопункт та його «начиння».

Як розповіли на сторінці Карпатського біосферного заповідника у ФБ, цього року ініціативу відремонтувати такий важливий для туристів притулок проявив благодійний фонд «Зорі надії». Його представники узгодили з установою терміни та об’єм робіт, уклали угоду про співпрацю, засукали рукави та взялися до роботи!

9-11 червня волонтери невтомно працювали:

– замінили підлогу в екопункті;

– влаштували нові нари;

– встановили новий стіл.

На черзі – заміна вікна та поновлення інформаційних стендів, які серед іншої інформації містять телефони рятувальних служб.

До речі, «Зорі надії» налаштовані не завершувати на цьому свій надзвичайно цінний внесок в утримання високогірної інфраструктури для пішохідних мандрівників. В планах на подальшу співпрацю із заповідником:

– ремонт екопункту «Рогнєска» під Петросом;

– облаштування великого притулку в ур. Перемичка під Говерлою базі інформаційного центру «Високогір’я Карпат».

На своїх сторінках у соціальних мережах волонтери закликають долучатися до ініціативи всіх людей, хто закоханий у Карпатські гори.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар