Рекорд України: восьмирічна ужгородка продекламувала найдовшу скоромовку

В Ужгороді восьмирічна Кіра Касинець продекламувала найдовшу скоромовку у світі, таким чином установивши рекорд України, та розпочала збір коштів на дрон для ЗСУ. Про це кореспондентові Укрінформу повідомила промоменеджерка Галина Гузьо.

«Дорослий вчинок талановитої дитини. Восьмирічна Кіра Касинець з Ужгорода не вперше вражає Україну та світ своїми ораторськими здібностями. А от рекорд встановлює вперше. Дівчинка продекламувала напам’ять найдовшу скоромовку у світі, яка складалася із 1035 слів. На це Кірі знадобилося аж 6:23:95 хв. Встановлення унікального рекорду України відбулося наживо – у прямому ефірі телеканалу ТРК «Київ». Рекорд зафіксували в Національному Реєстрі Рекордів України», – повідомила Гузьо.

Організатори події додають, що цей рекорд має важливу мету. Так маленька Кіра Касинець намагається привернути увагу громадськості і закликати людей не втомлюватись допомагати Збройним Силам України й усім, хто постраждав від воєнної агресії російських окупантів та потребує підтримки.

«Я довго думала, як можу особисто допомогти нашим захисникам. У мене було мільйон ідей. Допоки, нарешті, не придумала вивчити напам’ять ду-у-у-у-уже довгу скоромовку. Приготуйтесь – вона дійсно безкінечна… Якщо вважатимете, що мій рекорд вартий вашого донату, я буду безмежно щаслива!», – зазначила рекордсменка.

Декламуючи довжелезну україномовну скоромовку, дівчинка закликала людей донатити на дрон. Мова про DJI Mavic 3 FMC, вартість якого – 110 тисяч гривень. Усе, що буде пожертвувано в рамках рекорду Кіри, буде передано на закупівлю «пташки» до фонду Guzema Foundation, який заснований Валерією Гуземою та здійснює постійну допомогу військовим та лікарням.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар