Намагався переправити військовозобов’язаного до Словаччини – на Ужгородщині місцевому жителю повідомили про підозру

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури мешканцеві району повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Наразі встановлено, що мешканець с. Гута підшукав громадянина призовного віку та запропонував за оплату незаконно переправити його до Словаччини. Для цього підозрюваний спланував маршрут руху лісистою територією в Ужгородському районі, яка пролягає уздовж лінії кордону. Опісля надав «клієнту» усю необхідну інформацію, зокрема і щодо розташування прикордонних нарядів і шляхів їх обходу.

Неподалік кордону осіб викрили пізно ввечері 27 липня, організатора протиправних дій затримали. Вчора йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести майже 215 тис. грн застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 1 Ужгородського РУП ГУ Нацполіції Закарпаття із залученням оперативників Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар