На Закарпатті винесли вирок жінці за спробу вивезти чоловіка за кордон у багажнику

Берегівський районний суд Закарпатської області виніс вирок громадянці Чехії Альоні Яценко, яка намагалась вивезти свого співмешканця за кордон у багажнику легкового авто. При викритті незаконної схеми Альона Яценко влаштувала скандал та втекла з пункту пропуску виламавши шлагбаум. Обвинуваченій призначили чотири роки тюрми, але звільнили від відбування покарання з річним іспитовим терміном. Про це інформує Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, який винесли у вересні 2023 року, після опівночі 29 серпня уродженка Севастополя та громадянка Чехії Альона Яценко приїхала у пункт пропуску Лужанка – Берегшурань на кордоні з Угорщиною. 29-річна жінка їхала власним авто BMW 330d та сховала у багажнику свого співмешканця – 28-річного громадянина України, який під час воєнного стану не може законно виїхати за кордон.

Альона Яценко збрехала прикордонникам, що у авто немає пасажирів. Однак, коли вони виявили у багажнику чоловіка, жінка влаштувала скандал, нецензурно висловлювалась, чинила опір, коли їй намагались одягнути кайданки. На місце приїхала поліція і у жінки вирішили конфіскувати авто, однак тоді вона лягала під колеса машини. Коли правоохоронці вийшли з авто, Альона Яценко сіла на водійське сидіння та втекла з пункту пропуску, пошкодивши шлагбаум. Жінка виїхала у сторону села Астей, зупинилась у полі, не могла завести двигун та заснула у авто, де її й затримали.

У суді вона визнала свою провину та розповіла, що її співмешканець запропонував їй незаконний спосіб, як би він міг перетнути кордон у багажнику її авто, на що вона погодилась.

Справу розглянув суд, який визнав Альону Яценко винною у незаконному переправленні чоловіка за кордон та у чиненні опору прикордонникам, їй призначили покарання – чотири роки тюрми, однак звільнили від його відбування з річним іспитовим терміном. На вирок ще може бути подана апеляція.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар