СБУ викрила черговий канал переправлення «ухилянтів», що функціонував у прикордонному районі Закарпаття

Протиправний механізм налагодили троє мешканців Ужгородського району, які хотіли «підзаробити» на охочих нелегально перетнути кордон. Про це інформує Управління СБ України в Закарпатській області.

Ділки забезпечували їм «трансфер» до державного кордону та «підказували» маршрути для його прихованого перетину.

Вартість таких послуг фігуранти оцінили в 4 тисячі доларів США з одного «ухилянта».

У межах кримінального провадження правоохоронці затримали усіх трьох ділків під час спроби переправити за кордон одного громадянина призовного віку.

Їм оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання стосовно обрання їм міри запобіжного заходу.

Викриття злочину здійснювалося спільно зі співробітниками Чопського прикордонного загону, слідчими СУ ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар