У Запоріжжі з’явилася вулиця на честь 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

Запорізька міська рада прийняла рішення про перейменування урбанонімів (топографічних назв внутрішньоміських об’єктів – вулиць, провулків, бульварів, проспектів тощо), які містять у своїх назвах залишки російської, радянської чи комуністичної складової. Одну з таких вулиць – Комарова (російського радянського космонавта, котрий не мав до Запоріжжя жодного стосунку) – перейменовано на вулицю Закарпатського Легіону. Про це розповіли на сторінці Закарпатської 128-ї бригади у ФБ.

Саме так неформально називають військову частину А1556 – 128 окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду. 128 ОГШБр із перших днів повномасштабного вторгнення росії веде бойові дії на Запорізькому напрямку.

Бійці бригади зупинили ворога в березні минулого року, а влітку 2023-го розпочали контрнаступ, у ході якого звільнили й продовжують звільняти населені пункти та решту окупованої території. За перейменування топонімів, які містять російську та радянську складову, проголосувала абсолютна більшість присутніх на сесії депутатів.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар