Понад 62 тисячі осіб скористалися послугами пілотного проекту «Митниця в смартфоні»

Такий результат піврічного функціонування інформаційно-довідкового ресурсу, який запустила Закарпатська митниця у квітні 2023 року, аби допомогти громадянам комфортніше перетинати кордон та володіти необхідною інформацією. Щоденно ресурс відвідує близько 350 користувачів.

Даний проект підтримала Закарпатська ОВА, розмістивши посилання «Митниця в смартфоні» на своєму ресурсі «Допомога Закарпаття».

З боку Держмитслужби України також зініційовано інтегрувати даний ресурс в телеграм-бот Держмитслужби як джерело для відповідей на актуальні питання.

Серед найпопулярніших сторінок, які найбільше цікавлять відвідувачів, це: інформація про стан черг на кордоні, контактні відомості підрозділів митного оформлення та порядок переміщення товарів. Враховуючи затребуваність інформації про черги, на головній сторінці роз’яснюється, який саме час включено в очікування на кордоні.

Серед зовнішніх ресурсів лідирує веб-портал «Єдине вікно», де серед іншого є актуальні розділи «Черги на кордоні» та «Автомобільний калькулятор».

Зі свого боку, Закарпатська митниця високо цінує кожного відвідувача ресурсу та очікує на зворотній зв’язок від користувачів, які можуть оперативно надавати слушні поради, а також звернутись із будь яким запитом до митниці. Приміром, за пропозиціями громадян та представників суб’єктів ЗЕД інформаційно-довідковий ресурс «Митниця у смартфоні» протягом півроку доповнено важливою інформацією та посиланнями на відповідні ресурси.

Так, на сайт вже додано розділи щодо:

– митних правил країн, з якими межує Закарпатська область;

– розклад руху поїздів міжнародного сполучення через пункти пропуску в межах Закарпатської області;

– онлайн бронювання квитків на потяги, які прямують через залізничні пункти пропуску на кордоні з Угорщиною, Словаччиною та Румунією;

– електронної черги для перетину кодону;

– відображення черги митних декларацій у підрозділах митного оформлення;

– курсу валют Національного банку України;

– механізм повернення з державного бюджету помилково та/або надміру сплачених сум митних, інших платежів, пені та повернення коштів авансових платежів з «єдиного рахунку»;

– облік (акредитацію) осіб;

– порядок видачі товарів зі складів митного органу;

– компетенції відомств, які розміщені у пунктах пропуску;

– рахунки митниці та Держмитслужби для сплати митних платежів/внесення коштів передоплати за митне оформлення;

– про правила отримання на митниці сертифікатів з перевезення товарів EUR.1 або EUR-MED;

– порядок надання та повернення грошової застави, що вноситься громадянами та багато іншої інформації.

На даний час ресурс містить майже сотню сторінок з різною актуальною інформацією.

Зауважимо, що розвиток та реалізація нового функціоналу залежить від кожного користувача. Відгук про роботу ресурсу та свої питання з пропозиціями можна надсилати через форму зворотнього зв’язку: https://zk.customs.gov.ua/feedback

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар