На Закарпатті проведуть екопікнік та приберуть береги Вільшанського водосховища

Прибирання берегів Вільшанського водосховища, 13-14 квітня 2024 року. Вадим Сурмай

Екопікнік від ініціативи “CHYSTO.DE?!” під назвою “Розправ крила” проведуть 15-16 червня на “Березі Закарпатського Моря”. Організатори присвятять захід дослідництву.

Як пише Суспільне, про це повідомили на сторінці екоініціативи “Chysto.de” у ФБ.

За словами організаторів, проведуть екопікнік, щоб прибрати територію ландшафтного заказника “Берег Закарпатського Моря” в Хустському районі та дослідити флору та фауну Вільшанського водосховища.

“Організований трансфер відправлятиметься зі станції Воловець — 15 червня о 09:00 ранку. Повернеться до Воловця — 16 червня о 19:00. Учасників просимо самостійно подбати про квитки на потяг до станції Воловець та у зворотньому напрямку або добиратись до локації на власному авто”, — йдеться у повідомленні.

Кількість учасників обмежена до 100 людей, тому охочих взяти участь в екопікніку просять зареєструватися за посиланням.

Афіша екопікніка “Розправ крила”. Chysto.de/ФБ

“Учасникам екопікніка необхідно взяти із собою: зручне водонепроникне взуття з цупкою підошвою; зручний одяг для прибирання та дослідження; дощовик; захист від сонця, кліщів, комарів, біноклі, фотоапарати, термос з чаєм та пляшку з питною водою; власне горнятко, миску та ложку; перекус та різні снеки; каремат; теплий спальник, або намет. Алкоголь та прапори з рекламою та політичними лозунгами заборонені”, — додають організатори.

Що відомо про заказник “Берег Закарпатського Моря”

Територія Вільшанського водосховища в Хустському районі набула статусу ландшафтного заказника місцевого значення під назвою “Берег Закарпатського Моря” в грудні 2022 року, завдяки активній позиції українців й співзасновників екологічної ініціативи “Chysto.de” Олени та її чоловіка — полеглого на війні захисника Романа Жука.

Небайдужі українці щороку збираються на екопікніки, щоб прибрати “Берег Закарпатського Моря”.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар