На Закарпатті медики "швидкої" допомогли з'явитися на світ двом малюкам

Двом немовлятам допомогли народитися медики швидкої на Закарпатті, не доїхавши до лікарні. Про це розповіли на сторінці 103 Закарпаття у ФБ.

У першому випадку бригада виїхала на виклик у с.Довге, що на Іршавщині.

«До породіллі довелось з пів кілометру добиратися пішки бездоріжжям, – каже фельдшер Віра Керечанин. На місці з’ясувалося, що пологи – передчасні і процес перейшов у активну фазу. 28-річна жінка розповіла, що це її четверті пологи, строк вагітності – 34 тижні».

Фельдшер провела всі необхідні маніпуляції на місці. Новонароджену дівчинку та маму за допомогою місцевих мешканців перенесли до автомобіля «швидкої» і транспортували до Іршавської лікарні. Малеча та мама почуваються добре.

Другий виклик на пологи –у селі Тур’я Пасіка на Перечинщині у 30-річної жінки – п’яті пологи. Бригада медиків за кілька хвилин була на місці.

«З перших хвилин зрозумів, що можемо не встигнути доїхати до лікарні – родова діяльність розвивалась дуже стрімко, – розповідає фельдшер Іван ХУДАНИЧ. Між селами Тур’ї Ремети та Сімер «швидку» довелось зупиняти… Народився здоровий хлопчик – 3,3 кг та 53 см. І хоча було потрійне обвиття пуповиною навколо шиї малюка, на щастя, все пройшло без ускладнень. Маму та немовля після проведення всіх належних процедур транспортували до Перечинської лікарні».

Обидва випадки демонструють високий професіоналізм та оперативність не тільки фельдшерів служби «103», але й водіїв, які не тільки швидко і безпечно транспортують медиків та пацієнтів, але й є надійними помічниками у будь-яких екстремальних ситуаціях. Завдяки командній роботі наших фахівців успішно прийняти пологи.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар