У Хусті жінка вдарила в обличчя та відібрала відеореєстратор в інспекторки муніципальної варти

На сторінці Хустської міської ради опублікували офіційний коментар з приводу інциденту, який мав місце між працівницею комунального підприємства та жителькою Хустської територіальної громади.

“Так, 15 серпня, під час виконання інспектором комунального підприємства «Муніципальна варта» своїх службових обовʼязків, передбачених п. 4 Посадових інструкцій, а саме під час фіксування адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), повʼязаного з паркуванням транспортного засобу на пішохідному переході по вул. Корятовича в м. Хуст, до останньої підійшла жителька Хустської ТГ, яка, використовуючи нецензурну лексику, почала ображати працівницю комунального підприємства. У подальшому, перешкоджаючи законній діяльності інспектора, громадянка застосувала фізичний примус, завдавши удару в обличчя, та силою відібрала нагрудний відеореєстратор, продовжуючи ненормативною лексикою виражатись у сторону працівниці”, – йдеться у дописі.

Повідомляється, що інспектор комунального підприємства «Муніципальна варта» діяла виключно в межах та на підставі закону, оскільки до її повноважень входить контроль за дотриманням жителями Правил благоустрою Хустської міської територіальної громади, затверджених рішенням І сесії Хустської міської ради VIII скликання від 30.06.2021 року за № 399 та норм Кодексу про адміністративні правопорушення.

Для належної правової оцінки цього інциденту вжито заходи щодо звернення до правоохоронних органів, які в ході досудового розслідування кримінального провадження визначать правомірність дій жительки громади.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар