«Гуманітарні» продукти харчування, медикаменти, засоби гігієни та паливо – найчастіше ввозяться через Закарпатську митницю

Обсяги ввезення гуманітарної допомоги від початку воєнного стану у зоні діяльності Закарпатської митниці становить понад 264 тисячі тонн вантажів, в т.ч. числі 13,2 тисячі транспортних засобів.

Найбільше гуманітарної допомоги надіслали сусідні із Закарпаттям країни Євросоюзу – Словаччина, Угорщина, Чехія, Румунія та інші – Італія, Австрія, Німеччина, Бельгія, Швейцарія, Франція та Великобританія.

Левову частку гуманітарних вантажів складають: харчі, засоби гігієни, медикаменти, паливо, одяг для військових та речі загального вжитку.

Довідково: наприкінці минулого року запрацювала Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги. Ключова мета такого інструменту — зробити процедуру ввезення та обліку гуманітарки зручнішою та прозорішою. А з 1 квітня 2024 року набрав чинності новий порядок ввезення та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану — виключно цифровий.

Принагідно зазначимо, що Закарпатська митниця всіляко сприяє волонтерам у їх допомозі українській армії та громадянам. У разі виникнення запитань стосовно ввезення гуманітарних вантажів, можна скористатися методичними рекомендаціями на офіційному сайті Держмитслужби за цим посиланням.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар