В Ужгороді затримали палія автомобіля ЗСУ та Червоного Хреста, який діяв на замовлення російських спецслужб

В Ужгороді 21-річний вінничанин двічі вчиняв підпали автомобілів, що належать військовослужбовцям, а у одному з випадків – міжнародній організації. Фігуранта викрили «на гарячому» та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому загрожує 10 років увʼязнення. Про це інформує Національна поліція Закарпаття.

За результатами проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Закарпатській області у співпраці зі Службою безпеки України затримали 21-річного жителя Вінниччини, причетного до серії підпалів автівок в Ужгороді.

Зловмисника викрили 24 вересня вночі, коли він виконував чергове замовлення російських спецслужб – підпалив автомобіль марки «УАЗ», яким користувався військовий.

До цього злочину хлопець ретельно готувався: камери спостереження зафіксували, як днями раніше він приїхав до однієї з АЗС, придбав пляшку з водою і наповнив її пальним. Згодом, під час проведення обшуків, слідчі вилучили саме цю пляшку із залишками легкозаймистої речовини.

Окрім цього, за оперативними даними поліції затриманий причетний і до підпалу двох автівок на вулиці Баб’яка, що сталося вночі 16 вересня. Тоді вогнем було пошкоджено два автомобілі марки Nissan X-Trail: один з них належав міжнародній організації «Червоний Хрест», інший – військовослужбовцю.

У ході слідства поліцейські встановили, що місяць тому представники російських спецслужб звʼязалися зі зловмисником через соцмережі. Вони запропонували заробіток від 1000 до 1600 доларів за підпали автівок військових. За класичною схемою, в якості підтвердження, виконавець мав надіслати відеопідтвердження. Зловмисник двічі виконав усі умови, однак жодного разу оплати так і не отримав.

Підозрюваного поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Досудове розслідування у справі здійснюють слідчі Служби безпеки України за процесуального керівництва обласної прокуратури. Правова кваліфікація у справі ч. 1 ст. 114-1 та ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України, тобто перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу.

Затриманий може провести за ґратами до 10 років.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар