На кордоні зі Словаччиною затримали групу правопорушників, двоє з яких виявилися переправниками

Оперативні співробітники Чопського прикордонного загону спільно з колегами з Мукачівського загону затримали групу громадян України, яких через кордон переправляли двоє закарпатців. Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Чоловіків та жінку, які прямували в бік Словацької Республіки, виявили за пів кілометра до держрубежу на околиці міста Ужгород. Коли ті помітили правоохоронців, одразу почали тікати й не реагували на вказівки прикордонного наряду зупинитися.

Спершу військовослужбовці затримали двох чоловіків – закарпатця та киянина, потім переправників.

У ході проведення перевірочних заходів оперативники встановили, що переправниками є двоє жителів Ужгородського району. Чоловік організовував переправлення – підшуковував «клієнтів», домовлявся про вартість «послуги», віддавав вказівки щодо порядку прибуття у прикордоння тощо. Жінка виконувала роль пособника і діяла відповідно до розпоряджень організатора.

Затриманих доставили в прикордонний підрозділ. Чоловіків, які мали намір незаконно перетнути кордон, притягнули до відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП. Окрім того, їм доведеться відповідати перед судом за вчинення правопорушення, передбаченого ст.185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

У діях організатора та його пособниці вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Відповідне повідомлення надіслано на адресу Нацполіції. Переправників також буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.185-10 КУпАП.

Триває пошук інших осіб, причетних до зазначеного правопорушення.

 Приєднуйтеся до телеграм каналу «Новини Закарпаття»

Відправ другу:
Залишіть коментар