Громади Закарпаття представили «Живу спадщину» в Ужгородському скансені

У третьому за ліком культурно-митецькому фестивалі «Жива спадщина» своїми традиційними ремеслами, старовинними обрядами, звичаями та кухнею поділилися Середнянська, Іршавська, Хустська, Довжанська, Королівська, Солотвинська, Берегівська, Великобичківська, Ясінянська, Пилипецька, Керецьківська і Перечинська громади. Про це інформує Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.

Вокально-інструментальне та хореографічне багатство презентували провідні аматорські колективи Закарпаття: «Руменок», «Іршава», «Нанківчанка», «Верховиночка», «Хижанські візерунки», троїсті музики родини Шіманів, «Лісоруб», «Лемківчанка», «Апшіца» та решта.

На «Живій спадщині» представили вироби з Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України: «Ізянське лозоплетиво», «Гуцульська бриндзя», «Традиційне свято «Міра» та «Сливовий леквар».Також до уваги відвідувачів постали елементи обласного значення: «Традиції весільного вінкоплетіння с. Зарічово», «Бичківські голубці», «Чернянська начанка», «Новоселицька слив’янка».

Фото Галини Рейтій та Сергія Денисенка

Відправ другу:
Залишіть коментар