Голова Закарпатської ОДА просить керівництво країни дати правову оцінку висловлюванням Насірова про «політичний мандат на звільнення Москаля»

Посада голови обласної державної адміністрації прописана в Конституції України. Так, ст. 118 Основного закону гласить: «Голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України».
Роман насіров
– У зв’язку з цим мені абсолютно незрозуміла заява голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова про те, що він начебто «має політичний мандат на підняття питання про звільнення Москаля», – зазначає голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Це або правова некомпетентність, або якась незрозуміла самодіяльність.

Якщо кожен глава служби почне розповідати, що він має мандат на моє звільнення, переведення, арешт і тому подібне, то посади голови Закарпатської ОДА просто не вистачить на всіх. При цьому я впевнений, що ні Кабінет Міністрів, ні Президент України жодних повноважень щодо посади голови Закарпатської (як і будь-якої іншої) обласної державної адміністрації, голові ДФС не надавав.

Г.Москаль звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням дати правову оцінку заявам голови Державної фіскальної служби Р.Насірова.

Відправ другу:
Залишіть коментар