Призер «Срібного мольберта» Софія Єсакова: «Я надихнулася в той же день, коли приїхала до Ужгорода!»

Софія Єсакова – студентка Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, що в Києві.

Молода художниця вирішила взяти участь у конкурсі насамперед для того, щоб навчитися чомусь новому, побачити, як працюють молоді митці з інших регіонів та країн. Дівчина надихнулася Ужгородом, осіннім золотом Карпат і в результаті отримала спеціальну премію від Тамари Бабак – художниці, співзасновника арт-резиденції «Великий Перевіз». Про свої враження від конкурсу та життя після нього Софія розповіла і нам.

«Я приїхала на цей конкурс, щоб подивитися на різні стилі та напрями, познайомитися з різними людьми та порівняти свій рівень із уміннями інших учасників, – розповідає сьогодні Софія. – У підсумку, я надихнулася в той же день, коли приїхала до Ужгорода!»

Софія зізнається, що вже з перших днів перебування в Ужгороді у неї з’явилося бажання спробувати нові стилі й трохи переформувати власний, додати щось нове.

«Побачила багато нових стилів, це все так цікаво! А взагалі, дуже надихнули незвичайні автопортрети з неординарними ідеями. Прекрасна задумка», – ділиться молода художниця.

Нові знайомства та яскраві враження – перебування в Ужгороді стали для Софії яскравим спогадом та чудовим досвідом. А отримані знання стали новим фундаментом для творчих експериментів, пошуків. Художниця зізнається: «Один із прийомів я навіть застосувала у себе в своїй новій мальовничій роботі в академії!»

Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Відправ другу:
Залишіть коментар