Мирослав Продан: Сьогодні митниця перейшла на оформлення митних декларацій за принципом «Єдиного вікна» у повному обсязі

Сьогодні митниця перейшла на оформлення митних декларацій за принципом «Єдиного вікна» у повному обсязі.

«Єдине вікно» усуває необхідність «біганини по кабінетах» для декларантів чи перевізників, бо система запроваджує обмін інформацією між митницею та іншими структурами, що здійснюють ветеринарно-санітарний, санітарно-епідеміологічний, фітосанітарний, екологічний та радіологічний контроль – повідомляє в.о. голови ДФС України Мирослав Продан.

Я вважаю, що «Єдине вікно» є важливим кроком на шляху боротьби з корупцією, адже система, виключає будь-які контакти між суб’єктами ЗЕД та суміжними службами. Крім того, це сприятиме зменшенню часу необхідного для проходження всіх контрольних процедур при ввезенні та вивезенні товарів, зробить процедуру «проходження митниці» для підприємців більш прогнозованою.

Запровадження «Єдиного вікна» в повному обсязі є одним із пріоритетів ДФС. Ми наполегливо вибудовували взаємодію із суміжними контролюючими службами, удосконалювали програмне забезпечення. Минулого року нам вдалося на окремих митницях підняти до 70% частку вантажів, що оформлювались через «Єдине вікно».

Я вважаю, що впровадження цієї системи є важливою складовою у процесі побудови нової, комп’ютеризованої та інтелектуальної ДФС, яка працює насамперед на покращення інвестиційного клімату шляхом створення комфортних умов для ведення бізнесу, не забуваючи при цьому про питання митної безпеки. Тому ми не маємо права затягувати процес запровадження системи.

«Єдине вікно» працює повноцінно, але, звісно ж, ми будемо продовжувати удосконалювати роботу системи.

Відправ другу:
Залишіть коментар