Роберт Горват взяв участь у форумі присвяченому децентралізації в нашому регіоні

Мав честь взяти участь у форумі «Закарпаття – центр Європи: Шлях розвитку і реалізація потенціалу», головною темою якого стало питання децентралізації в нашому регіоні – пише нардеп на своїй сторінці в соцмережі FB.


Наголосив під час форуму і повторю зараз: нам важливо чітко розмежувати виконавчу владу та місцеве самоврядування. Надати громадам можливість самостійно, за рахунок власних ресурсів, вирішувати питання місцевого значення в інтересах жителів громад.

Не можу не згадати одне із питань у контексті децентралізаційної реформи, про яке говорили сьогодні, – передачу земель за межами ОТГ у підпорядкування громад. Нагадаю, 31 січня 2018 року Уряд схвалив розпорядження щодо передачі близько 760 тис га сільськогосподарських земель державної власності у комунальну власність ОТГ. Це – черговий крок у напрямку посилення громад.

Переконаний, що цього року темпи децентралізації на Закарпатті наберуть необхідних обертів. Відсутній досі Перспективний план об’єднання громад буде нарешті прийнято і всі громади, що бажають об’єднатися, отримають для цього «зелене світло». Це – єдино правильний варіант розвитку подій.

Загалом, як слушно зазначили на форумі, Закарпаття хоч і не є лідером у процесі децентралізації, однак уже встигло дати країні приклади одних із найуспішніших об’єднаних громад. Ми вміємо працювати ефективно і бути успішними господарниками. А децентралізаційна реформа наразі є найкращим способом для реалізації нашого потенціалу – підсумував закарпатський нардеп.

Відправ другу:
Залишіть коментар