Православні і греко-католики святкують Вербну неділю

А от християни східного обряду сьогодні святкують Вербну неділю, або ж Вхід Господній до Єрусалима. Вірники за традицією освячують в церквах гілочки верби. Освячена в церкві верба вважається особливо, вона стає оберегом від хвороб та неприємностей.

 

Вербна неділя для кожного вірника має особливе значення. Цей день нагадує християнам про урочистий вхід Ісуса Христа до Єрусалиму, якийзнаменував собою наближення Його до смерті на хресті, а згодом воскресіння.

У цей день прийнято освячувати в церкві вербові гілочки з молодими пагонами. Освячена в церкві верба вважається особливою, вона стає оберегом від хвороб та неприємностей.Крім того, люди вірять, гілочки верби допоможуть зберегти в оселі щастя, любов і благополуччя.

Гілки верби символізують пальмове віття, яким вітали вхід Ісуса в Єрусалим напередодні його розп’яття. Цього дня вірники у своїх молитвах попросять Господа про зцілення і прощення.

Освячені гілочки верби вірники збергіють протягом року у своїх оселях. А додому після служби повертаються з піднесним настроєм вже в очікуванні Воскресіння Христового.


(для перегляду відео в мобільній версії ukr.net – перейдіть на сайт, клацнувши на заголовок матеріалу)

Відправ другу:
Залишіть коментар